Nieuwsberichten

Uitnodiging Open AZC-dag 2018

do 06-09-2018, 12:03

Uitnodiging Open AZC-dag 2018
Locatie Emmen
Azc Emmen is sinds september 2000 in gebruik voor de opvang van asielzoekers. En is sinds mei 2012 een gezinslocatie. Dat wil zeggen dat op deze locatie uitgeprocedeerde asielzoekers en hun minderjarige kinderen wonen.
Omdat de bewoners uitgeprocedeerd zijn is de begeleiding op de locatie gericht op hun terugkeer naar het land van herkomst. Voordat vertrek uit Nederland te realiseren is kan er enige tijd overheen gaan; de periode die mensen in een gezinslocatie verblijven is gemiddeld langer dan in een regulier azc.
De gezinslocatie is een vrijheidsbeperkende locatie: door de week hebben de volwassenen een dagelijkse meldplicht. Ook moeten zij binnen de gemeentegrens blijven. Bewoners mogen verder als in elk azc het terrein op en af, en ook kunnen zij gewoon bezoek ontvangen volgens de gebruikelijke regels (in grote lijnen: tussen 8.00 en 22.00 uur, bezoek moet zich kunnen identificeren en wordt over het terrein begeleid door de te bezoeken bewoner).
Daarnaast krijgen volwassenen in een gezinslocatie alleen eetgeld en geen zakgeld.
Voor de kinderen zijn er dezelfde voorzieningen als op andere opvanglocaties. Zo gaan ze gewoon naar school, ze kunnen gebruik maken van het open leercentrum op de locatie, en er worden geregeld activiteiten voor hen georganiseerd.


Programma Open azc dag 22 september 2018 13.00-16.00 uur
Het programma is nog in ontwikkeling.

Tip: Bij gebruik navigatie naar de locatie: 7814 VG 85 of Wilhelmsweg 16, Emmen. De locatie bevindt zich tegenover station Emmen-Zuid.