Nieuwsberichten

Internationale waardering voor ontwerp station Emmen-Zuid

wo 21-09-2011, 16:46

Station Emmen-Zuid genomineerd voor Brunel Award 2011

Het ontwerp van station Emmen-Zuid gooit ook internationaal hoge ogen. De jury van een internationale vereniging van architecten, ontwerpers en andere ontwerpprofessionals, de Watford Group, heeft zelfs besloten om het station te nomineren voor de Brunel Award 2011. Op 14 oktober a.s. vindt in Washington de uitreiking plaats van de 'Burnel Award Design Competition’.

De Watford Group bestaat al sinds 1963 en reikt sinds 1985 jaarlijks een aantal awards uit voor spoorweg gerelateerde ontwerpen uit de hele wereld. De vereniging doet dit om de kwaliteit van die ontwerpen te promoten en de ontwerpen ook onder een breder publiek dan alleen professionals op dit gebied bekend te maken. De uitreiking maakt onderdeel uit van een congres van de Watford Group, waarbij kennisuitwisseling een van de belangrijkste doelen is.

Nog even spannend
Dit jaar vindt de conferentie plaats in Washington. Van de 150 inzendingen heeft de jury 44 ontwerpen genomineerd voor vijf verschillende categorieën. Station Emmen-Zuid is er daar dus één van. Voor de award voor
passagiersstations waren 63 ontwerpen ingezonden. Het vernieuwde station in Hilversum staat als enig ander Nederlands ontwerp voor deze award op de nominatielijst.

Trots

In totaal hebben 43 spoorweg- en gekwalificeerde transportorganisaties uit 15 landen ontwerpen aangemeld voor de award. Tijdens de wekelijkse persconferentie van de gemeente Emmen gaf Wethouder Kuper vanmorgen aan
“er als wethouder van o.a. verkeer en openbaar vervoer erg trots op te zijn dat ons ontwerp op de nominatielijst voor deze prijs staat tussen ontwerpen uit Japan, China, Zweden en de Verenigde Staten.”.
De jury zal op 14 oktober a.s. over alle 5 rubrieken in totaal twintig awards uitreiken. Het blijft dus nog even spannend.