Nieuwsberichten

De tentoonstelling is voor publiek toegankelijk van 3 augustus tot 5 september in het gemeentehuis van Emmen

wo 03-08-2011, 13:27

Tentoonstelling Drentse Architectuurprijs in Emmen


Op 21 juni 2011 heeft het project Waanderveld Emmen de Drentse Architectuurprijs gewonnen. Uit de vier nominaties heeft het publiek met 782 stemmen voor Emmen gekozen. Tijdens de uitreiking van de prijs kon het publiek de genomineerden bekijken in de vorm van een tentoonstelling. Deze tentoonstelling is voor publiek toegankelijk van 3 augustus tot 5 september in het gemeentehuis van Emmen.

De tentoonstelling zoomt in op de projecten van de vier genomineerden. Dit zijn de gasfabriek in Meppel, Jongeren woningen in Echten, Waanderveld Emmen en Stal Arcadia in Vledder. De tentoonstelling is samengesteld door
architect Jeroen Boersma van architectenbureau JAS uit Paterswolde. Wethouder Ton Sleeking: “De Drentse Architectuur Prijs is in het leven geroepen om het belang van de ruimtelijke kwaliteit van de omgeving te benadrukken, door de tentoonstelling naar Emmen te halen en open te stellen voor publiek willen wij de mensen die op Emmen hebben gestemd nogmaals bedanken”

Tijdens de openingstijden van het gemeentehuis is de tentoonstelling kosteloos te bezichtigen. Bezoekers hoeven zich niet te melden. Ze kunnen via de trap van het KCC (klant contact centrum) naar boven lopen. De tentoonstelling is voor het bruggebouw aan de rechterzijde. Openingstijden gemeentehuis, maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur en donderdagavond tot 19.00 uur.