Nieuwsberichten

Waanderveld wint met 38,2 procent van de stemmen

ma 20-06-2011, 10:59

Waanderveld wint Drentse Architectuurprijs

UPDATE

Het bedrijvenpark Waanderveld is als project winnaar geworden van de Drentse Architectuurprijs 2011. Met een stemmenverschil van vijftig werd het project Gasfabriek Meppel voorbijgestreefd.

De prijs werd op 21 juni uitgereikt tijdens een bijeenkomst bij Warenhuis Vanderveen in Assen, een ontwerp van de beroemde architect Herzberger. Daar is de komende weken ook een tentoonstelling te zien waar de vier genomineerde projecten uitgebreid te zien zijn.

Waanderveld en de gemeente Emmen krijgen door het toekennen van de prijs opnieuw waardering voor de manier waarop de inrichting van het terrein is aangepakt en voor de hoge eisen die worden gesteld aan de gebouwen die er mogen verrijzen. De gemeente Emmen is zeer kritisch bij het beoordelen van de ontwerpen van panden die zijn en nog mogen worden gebouwd. Bijzonder is verder de manier waarop gebruik wordt gemaakt van bestaande lndschapselementen in het terrein, zoals bospercelen en houtwallen. Waanderveld mocht zich de afgelopen jaren al verheugen in diverse bezoeken van delegaties uit tal van gemeenten waar men soortgelijke terreinen wil realiseren.

Een drietal panden op Waanderveld is op zaterdag 25 juni voor het publiek geopend.

Klik hier voor de reportage van RTV Drenthe over de bekendmaking van de Drentse Architectuurprijs 2011.


Het was een nek aan nek race, waarbij zelfs manipulatie van computers niet werd geschuwd om de gasfabriek in Meppel een verpletterende voorsprong te bezorgen. Uiteindelijk werd het Waanderveld dat als winnaar uit de bus kwam.

De stemmen zijn geteld. Er zijn er 2047 uitgebracht. Waanderveld wint met 38,2 procent van de stemmen
De Gasfabriek Meppel is nipt tweede geworden met  35,7 procent

Morgen (21 juni) is de uitreiking van de prijs in Assen