Nieuwsberichten

Politiebureau Emmen-Zuid wordt hoofdpost UMCG Ambulancezorg

do 04-06-2015, 00:59

Gebouw vervangt huisvesting aan Van Schaikweg in centrum Emmen

Het politiebureau Emmen-Zuid wordt begin 2016 omgebouwd tot ambulancepost van UMCG Ambulancezorg . De ambulancepost op Waanderveld wordt behalve standplaats voor een aantal ambulances, ook het ondersteuningscentrum voor de kleinere posten in de regio rond Emmen. Het huidige politiebureau aan de Waanderweg is al langere tijd niet meer geopend voor publiek. Na de zomervakantie wordt voor de mensen in de directe omgeving een ontmoetingsbijeenkomst georganiseerd, waar de plannen van UMCG Ambulancezorg worden toegelicht.

De nieuwe ambulancepost vervangt de vestiging aan de Van Schaikweg in het centrum van Emmen. Met de verplaatsing van ambulances van de van Schaikweg naar Waanderveld, worden de aanrijtijden in de richting van Nieuw-Amsterdam, Veenoord en dorpen als Erm, Sleen en de wijk Parc Sandur tot wel enkele minuten korter. Ook de ligging vrijwel direct aan de Rondweg/N391 heeft een positieve invloed op de aanrijtijden naar grote delen van Emmen en directe omgeving.

Om een goede dekking van het centrum van Emmen en de aangrenzende woonwijken te handhaven, wordt in het centrum van Emmen een ambulancepost met één auto in stand gehouden.

Directeur Roelof Schoonbeek van UMCG Ambulancezorg Drenthe is erg in zijn nopjes met het akkoord over de aankoop van het politiebureau. “We krijgen een prima uitvalsbasis, waarbij we een overbodig geworden politiebureau een nieuwe bestemming kunnen geven. Ook dat is een vorm van werken aan duurzaamheid, een thema waar wij veel aandacht voor hebben. Ik ben echt heel erg blij dat we na lang zoeken en plannen maken, voorjaar 2016 eindelijk het gebouw aan de Van Schaikweg kunnen verlaten. Het voldeed al enkele jaren niet meer aan de eisen die wij stellen aan een 24-uur bezette ambulancepost.”

De nieuwe post op Waanderveld krijgt gedurende 24 uur per dag een permanente bezetting van twee ambulanceteams, overdag aangevuld met nog enkele andere ambulanceteams, een solo-ambulance en de bemanning van twee zorgambulances voor niet spoedeisend vervoer. Ook het regionaal management is er gevestigd.

De noodzakelijke verbouw van het pand op Waanderveld wordt door UMCG Ambulancezorg aangegrepen om het gebouw sterk te verduurzamen waar het gaat om energieverbruik en energieproductie. Zo krijgt het pand een grote hoeveelheid zonnepanelen op de daken, om net als veel andere ambulanceposten in Drenthe, in het eigen stroomverbruik te voorzien.

De nieuwe post moet in het voorjaar van 2016 in gebruik worden genomen.