Nieuwsberichten

Unieke kans om zelfverzonnen projecten te bekijken

do 16-06-2011, 09:51

Bezoek Waanderveld tijdens de Dag van de Architectuur

Op 25 en 26 juni 2011 zijn de landelijke dagen van de Architectuur. De gemeente Emmen organiseert dit jaar voor de eerste keer op 25 juni een Dag van de Architectuur. Dit vindt plaats in het Waanderveld dat genomineerd is voor de Drentse Architectuurprijs.

Het Waanderveld sluit aan bij het Emmense principe van duurzame stedenbouw waarbij rekening is gehouden met het landschap. Ook het landelijke thema van dit jaar “Zelfverzonnen” heeft doen besluiten de Dag van de Architectuur te laten plaats vinden in het Waanderveld.

Het doel van het Waanderveld is een bedrijventerrein te realiseren waar kleine startende bedrijven door een redelijk grote ontwerpvrijheid een plek kunnen vinden om hun eigen woon-werkpand te realiseren. De bebouwing is zelfverzonnen en daarmee zeer afwisselend van vorm en uistraling. Het gebied is inmiddels grotendeels gevuld.

Aan de Dag van de Architectuur zijn geen kosten verbonden. Opgave is wel noodzakelijk, en dat kan via www.emmen.nl/architectuur.
_______________________________________________________________

Het programma van de Dag van de Architectuur
13.00 uur
Ontvangst in het Kooklokaal Waanderweg 150, 7812 HZ Emmen
13.15 uur 
Welkomstwoord door Wethouder Ton Sleeking
13.30 uur Rondleiding bij de onderstaande panden De ondernemers van de onderstaande panden vertellen u ondermeer hoe het pand tot stand is gekomen. De rondleiding is onder leiding van medewerkers van de afdeling Fysieke Ruimtekijke Ontwikkeling van de gemeente Emmen.
  • Galerie Dijkstra Waanderweg 130
  • Room Bouwadvies Waanderweg 146
  • Frans van Oldeniel Waanderweg 15
15.00 uur 
Afsluiting Dag van de Architectuur in Bouwkundig adviesbureau Wegdam  Waanderweg 110