Nieuwsberichten

Dacom

vr 09-05-2014, 09:54

Dacom bouwt samen met Orange wereldwijd netwerk agrarische gegevensuitwisseling


Dacom uit Emmen is een samenwerkingsverband aangegaan met telecomgigant Orange. Dacom gaat het wereldwijde netwerk van Orange benutten voor het verzamelen en verwerken van gegevens vfoor de agrarische sector, die sensoren van het bedrijf op verschillende continenten dag en nacht verzamelen De technische samenwerking tussen Dacom en Orange Business Services zorgt ervoor dat Dacom in staat is om tienduizenden aangesloten apparaten van landbouwklanten in meer dan 30 landen wereldwijd te verbinden.

Dacom is een innovatief high-tech bedrijf dat gespecialiseerde hardware, software en online adviesdiensten ten behoeve van akkerbouwbedrijven en de wereldwijde agribusiness.

Stroom aan gegevens verwerken

Orange Business Services verzamelt via haar netwerken en draadloze communicatiesystemen de informatie van Dacom’s  aangesloten apparaten en sluist die door, inclusief gegevens van sensoren zoals weerstations en bodemvochtsensoren. Door sensortechnologie met kennis van het internet en de wetenschap te combineren, kunnen telers van agrarische gewassen zo hun productieproces voortdurend controleren en fine-tunen. Ze kunnen informatie over de gewassen, vochtvoorziening en bemesting, maar ook ziekteontwikkeling,  op eenvoudige wijze delen met de omringende partners. Dit heeft als gevolg dat zij een maximaal rendement behalen, door economisch gezond en verantwoord gebruik van bijvoorbeeld chemicaliën, water en voedingsstoffen.

Betrouwbare gegevensoverdracht

Orange Business Services garandeert betrouwbare en naadloze  gegevensoverdracht. Dit gaat door het internationale Orange M2M-communicatienetwerk. Dacom bereikt zichtbare bedrijfsvoordelen doordat het bedrijf één wereldwijde partner heeft voor de algehele communicatie-infrastructuur. Denk aan: Naadloze bestelling, activatie en tracking van een SIM-kaart voor draadloze sensorsystemen via een speciale portal; één prijs per SIM-kaart ongeacht de locatie op de wereld en verbindingsmogelijkheden met  220 landen en gebieden.

Wereldwijde ondersteuning Dacom

“De communicatie-infrastructuur die Orange Business Services geleverd heeft, is noodzakelijk voor Dacom's go-to-market-strategie waarbij klanten om wereldwijde ondersteuning en connectiviteit vragen,” zegt Janneke Hadders, Managing Director Dacom. “Orange is onze partner naar keuze omdat het bedrijf een grote internationale aanwezigheid heeft en over vele ambities rondom slimme landbouw beschikt. De samenwerking heeft potentie om ons te ondersteunen in beheerde diensten voor Dacom’s platform, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst.”

Met ‘s werelds grootste, naadloze netwerk voor spraak en data dekt Orange Business Services 220 landen en gebieden met lokale ondersteuning in meer dan 160 landen.

Orange is één van 's werelds toonaangevende telecommunicatieaanbieders met een omzet van 41 miljard euro in 2013 en op 31 maart 2014 wereldwijd 164.000 medewerkers. Orange is genoteerd aan de NYSE Euronext te Parijs (ORA) en aan de New York Stock Exchange (ORAN).

Interview RTV Drenthe