Nieuwsberichten

NKL Menicon

ma 02-12-2013, 11:09

NKL Menicon neemt nieuwbouw in gebruik

NKL / Menicon Contactlenzen is verhuisd naar een compleet nieuw pand op het industrieterrein Waanderveld in Emmen. Op 9 december wordt dit pand officieel geopend.het bedrijf was jaren lang gevestigd aan de Weerdingerstraat in het centrum van Emmen, maar groeide daar de laatste jaren uit de jas. Het bedrijf in Emmen fabriceert verschillende soorten contactlenzen voor een groot deel van de Europese markt.

NKL Contactlenzen, opgericht in 1974 en gevestigd in Emmen, is als producent van vormvaste lenzen, Nachtlenzen en maatwerk zachte lenzen marktleider in Nederland. Sinds een aantal jaren is NKL onderdeel van Menicon, een Japanse firma die in 30 landen over de hele wereld actief is en toonaangevend is in de ontwikkeling van lensmaterialen, lensontwerpen en contactlensvloeistoffen.

NKL Contactlenzen werkt, in nauwe samenwerking met Menicon, continu aan de ontwikkeling van nieuwe, comfortabelere maatwerk lenzen. Deze lenzen worden, met behulp van zeer geavanceerde apparatuur, in eigen huis geproduceerd. In 2002 introduceerde NKL als eerste succesvol Nachtlenzen.

Met de Daytime produceerde NKL een aantal jaren later de meest comfortabele vormvaste lenzen van het moment. Naast de ontwikkeling en productie van vormvaste lenzen en Nachtlenzen heeft NKL zich een aantal jaren geleden gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van maatwerk zachte lenzen; Indivisual-lenzen.
Daarnaast distribueert NKL in Nederland ook de kwalitatief hoogwaardige Siliconen Hydrogel PremiO lenzen, de innovatieve Miru maand- en daglenzen en de vloeistoffen van Menicon.