Nieuwsberichten

Nieuw Bestuur

wo 08-05-2013, 13:27

Even voorstellen, Ruud Room, nieuwe voorzitter Ondernemersvereniging Waanderveld

Op 29 april 2013 ben ik officieel benoemd tot de nieuwe voorzitter van de ondernemersvereniging Bedrijvenpark Waanderveld. Hiermee heb ik het stokje overgenomen van Harm Nieman die op zijn beurt bestuurslid Bedrijven geworden is.

De overige bestuursleden en functies zijn: 
Pat Holman (Secretaris), 
Alex Sajtos (Penningmeester)
Roza Ilievska(Bewoners)
Harm Nieman (Bedrijven)

Geboren op 17 juli 1964 aan de Vreding te Emmen mag ik mij een geboren en getogen Emmenaar noemen. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Emmerhout en later in Bargeres. Daarna heb ik het ouderlijk huis verlaten en ben in de Rietlanden gaan samenwonen. Na mijn studie en diensttijd heb ik een baan gevonden bij architecten-bureau Hamminga en Haverkort, later AAS architecten. Na 19 jaar in loondienst als bouwkundig tekenaar besloot ik om als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Mijn vrouw Sophie en ik hebben daarop in 2007 voor Room Ontwerp en Bouwadvies aan de Waanderweg 146  een bedrijfspand annex woning laten bouwen. Het Waanderveld bood ons als ontwerpers een ideale mogelijkhied om ons eigen idee te realiseren. Inmiddels staan er 5 panden in het Waanderveld die ik heb mogen ontwerpen waarmee tegelijkertijd een extra band met het Waanderveld ontstaan is.

De afgelopen jaren was mij opgevallen dat de ondernemersvereniging niet zeer actief meer was en heb ik mezelf aangeboden om de vereniging nieuw leven in te blazen. Na een aantal besprekingen, waarbij ook Alex Sajtos was aangeschoven, ontstond bij mij duidelijk een gevoel dat er meer van te maken moet zijn. Het Waanderveld is nog steeds niet voltooid maar er zijn inmiddels meer dan 100 verschillende bedrijven actief.  Velen daarvan weten van elkaar niet wat ze doen. Hierin ligt wat mij betreft de grootste uitdaging; het versterken van de onderlinge relaties en elkaar kunnen helpen waar nodig.

Via een brief aan alle ondernemers hebben wij onze doelstellingen kenbaar gemaakt en zijn wij het jaar begonnen met een zeer geslaagde nieuwjaars(netwerk)borrel bij Het Kooklokaal.

Afgelopen 17 maart is er een algemene ledenvergadering gehouden waarbij wij ook een interessante rondleiding bij het bedrijf Secur hebben gehad. Hier zijn zowel Alex Sajtos als ikzelf door de aanwezige leden gekozen als nieuwe bestuursleden, inmiddels zijn de functies binnen het bestuur ingevuld.

Ik hoop binnen afzienbare tijd alle bestaande leden persoonlijk te kunnen benaderen. Dan wil ik graag ons motto ‘Samen Sterk’ en onze plannen toelichten en natuurlijk ook nieuwe ideeën met u, de ondernemers en bewoners, uitwisselen.

Met vriendelijke groet, 
Ruud Room