Nieuwsberichten

Tonalite in Emmen, voorheen onderdeel van Ericsson, later Sony-Ericsson, overgenomen door Amerikaanse multinational

vr 10-08-2012, 10:19

Tonalite overgenomen door Plantronics

Tonalite is begin 2010 opgericht door een aantal werknemers van voorheen Sony-Ericsson in Emmen. Het team heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van draadloze producten, in het bijzonder op het gebied van zogenaamde geminiaturiseerde Bluetooth stereo headsets.De Bluetooth technologie werd uitgevonden door Jaap Haartsen, die gezamenlijk met de andere medewerkers van Tonalite actief blijft binnen de nieuwe organisatie.
De overname is het gevolg van een langdurige en succesvolle samenwerking tussen de twee bedrijven op het gebied van Bluetooth producten.

Het Tonalite team blijft in Emmen gevestigd. Inmiddels bestaat het team uit 30 medewerkers. Het team richt zich binnen Plantronics op onderzoek en ontwikkeling van innovatieve, draagbare en draadloze producten voor spraak-, muziek-, locatie- en berichtenweergave. Deze producten bieden toegevoegde waarde aan persoonlijke communicatie- en informatieverwerkingsapparatuur zoals mobiele telefoons, headsets, draagbare muziekspelers, game consoles, netbooks, laptops, enzovoort.

Plantronics, met het hoofdkantoor in Santa Cruz Californië, heeft wereldwijd zo’n 3.300 mensen in dienst. Het bedrijf is opgericht in 1961 en heeft een hoofdkantoor in Santa Cruz Californië. Plantronics is zowel wereldwijd leider in audiocommunicatie voor de zakelijke en de consumenten markt, als toonaangevend in de Research & Development, fabricage en verkoop van lichtgewicht communicatie headsets. Het bedrijf is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange onder het symbool ‘PLT’.

Tjapko Uildriks, directeur van Tonalite zegt over de overname:“De overname door Plantronics biedt ons een uitstekende uitgangspositie om de komende jaren wereldleidend te zijn en te blijven. Niet alleen op het gebied van geminiaturiseerde innovatieve draadloze productontwerpen, maar voor de midden en langere termijn ook op het gebied van de meer fundamentele technologische draadloze toepassingen”. Wethouder Bouke Arends van onder andere Economische Zaken is blij dat met de overname van Tonalite door Plantronics hoogwaardige en innovatieve werkgelegenheid voor de regio behouden blijft en verankerd wordt: “Plantronics en Tonalite hebben ons laten weten zich te blijven inzetten op behoud van deze hoogwaardige werkgelegenheid en uitbreiding van de activiteiten. De aanwezigheid van technisch hooggeschoolde banen is goed voor de diversiteit in de werkgelegenheid in onze gemeente”.